Informatie voor mannen

Als je een vrouw onbedoeld zwanger hebt gemaakt, staat de wereld op zijn kop. In korte tijd moet er besloten worden over het wel of niet voortzetten van de zwangerschap. Dat kan jullie toekomst en mogelijke relatie flink opschudden.  

Samen beslissen?

Als man ben je niet degene die uiteindelijk bepaalt wat er met de zwangerschap gebeurt. De vrouw heeft wettelijk zelfbeschikking over haar eigen lichaam en zal zelf bepalen of ze haar zwangerschap voortzet of niet. Veel mannen en vrouwen willen toch samen tot een beslissing komen over de zwangerschap waar ze beiden achter kunnen staan.

Hulp na abortus

Wanneer je als man geconfronteerd wordt met een abortus kunnen er allerlei gevoelens en vragen zijn die je blijven bezighouden. Bijvoorbeeld over je visie op het leven, geloof of een machteloos gevoel omdat de uiteindelijke keuze niet bij jou lag. Misschien keek je ernaar uit om vader te worden of voelde jij je niet gehoord in het maken van de keuze. Die gedachten en gevoelens kunnen verdrietig of boos maken. Wil je graag hulp bij het verwerken van het besluit? Dan zijn er in Nederland meerdere mogelijkheden. Op de website van Fiom staat meer informatie voor mannen over abortus.